Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Brandveilig.be Online infopunt over brandbeveiliging en de prijzen.
Vergelijk 175+ erkende experten online.
header image
Brandveilig.be

Brandhaspel

De brandhaspel is de standaarduitrusting voor de eerste interventie bij brand, naast het draagbare blustoestel. Hiermee kan je een brand vertragen tot er brandweer aanwezig is. Het is permanent aangesloten op het waterleidingnet.

 

brandhaspel info

 

Voordelen & nadelen brandhaspel

Dankzij een brandhaspel beschikt je over een blusmiddel dat onuitputtelijk aanwezig is op de plaats van het onheil.

Het enige nadeel is dat brandhaspels enkel geschikt zijn voor klasse A-branden. Gebruik ze niet om brandende vloeistoffen (bv.: een frietketelbrand) of elektrische branden (bv.: electrocutiegevaar) mee te doven.

Voor meer informatie over de betekenis van een brandklasse, klik hier.

 

Soorten brandhaspels

De 2 meest gebruikte types in België zijn types van 20 en 30 meter. Ze moeten telkens voldoen aan de NBN EN 671-1- norm.

Er zijn vaste types en zwenkbare types. Vaste types kunnen enkel draaien in 1 vlak. Het zwenkbare type kan draaien in meer dan één vlak met een zwenkbare arm. Deze laatste gebruik je best in kasten of nissen.

 

Waar plaats je een brandhaspel?

Uitgangen, vluchtwegen en doorgangen naar de (nood)uitgangen, trappenzalen, lobby’s en bordessen. Plaats ze niet bij de risicoplaatsen. Het gevaar bestaat dat de brandhaspels dan niet meer gebruikt kunnen worden. Om ze te beschermen kan je een brandhaspel opbergen in een brandkast.

 

Offertes voor brandbeveiliging ontvangen?

Kies voor een specialist in brandbeveiliging en wees zeker van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Specialisten in brandbeveiliging