Poederblusser

Een poederblusser is een brandblusapparaat op basis van poeder. Poederblussers zijn geschikt voor verschillende soorten brandhaarden en zijn dan ook bijzonder geschikt bij algemene brandpreventie.

 

Voordeel poederblusser

Het grote voordeel van poederblusser is dat ze een groot blussend vermogen hebben en dat ze geschikt zijn voor vele soorten branden. Je kan hiermee vuurhaarden van verschillende brandklassen. Zowel van brandklasse A, brandklasse B, als van brandklasse C. Bovendien is een poederblusser niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig.

 

Nadeel poederblusser

Het nadeel is dat ze grote nevenschade veroorzaken bij elektronische apparatuur. De ruimte moet nadien gereinigd worden met een industriële stofzuiger. Bovendien is er kans is er kans op herontsteking van het brandje als niet goed geblust is. Het poeder kan ook diarree veroorzaken als het  in contact komt met de huid.

 

Belastingvoordeel bij brandpreventie

poederblusser

Onder bepaalde voorwaarden kon je enkele jaren geleden voor de aankoop van een poederblusser een belastingvoordeel krijgen. Vanaf 2015 hebben de gewesten deze maatregel stopgezet.

Voor meer informatie over belastingvoordeel voor poederblussers, klik hier.

 

 

Online poederblussers kopen

Op zoek naar een kwalitatieve poederblusser met CE-keurmerk?
Bekijk hier het assortiment dat je rechtstreeks online kan kopen.